Pamfil Xenia

Detalii

Mereu mi-a placut sa schitez povestioare in secvente, sa fac ilustratii care se desfasoara pe mai multe pagini sau cadre sau orice alte tehnici am mai descoperit si am facut asta de cand am gasit revistele Pif ale mamei, prafuite, mult frunzarite si uitate in teancuri frumos aranjate intr-un colt stingher al bibliotecii.

Am fost in contact cu artele plastice de cand ma stiu pentru ca printre primele amintiri din viata sunt si cele de la cursurile de desen din cadrul Palatului Copiilor, apoi scoala si liceul de arte plastice din Galati, apoi Facultatea de Arte Plastice “G. Enescu” din Iasi.

Nu m-am oprit aici si timp de 10 ani am lucrat in industria jocurilor din Bucuresti ca artist 2D dupa care am hotarat sa incerc si viata de artist de benzi desenate freelance asa ca am lucrat pentru diverse edituri din SUA.

De cand sunt “free” nu pot decat desenez ore in sir pentru proiectele mele, in in pauze beau niste cafea pentru a mai avea energie pentru inca un desen si cand am timp liber ies la o plimbare in aer liber cu familia, dar cel mai mult desenez pentru ca asta este terapia mea antistres si nu-mi pot imagina viata alt fel.

https://www.xeniapamfil.com/